Da li je ovo početak kraja za Federera?

Serija razočaravajućih nastupa švicarskog teniskog genijalca Rogera Federera nastavljena je i pred njegovim domaćim navijačima na ATP turniru u Gstaadu.
Osvajač 17 Grand Slam naslova bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga je zaustavio 55. igrač svijeta Daniel Brands. Nijemac je prošli tjedan izgubio od Federera u tri seta u 2. kolu turnira u Hamburgu, ali je samo nekoliko danas kasnije dočekao revanš. Slavio je sa 6:3, 6:4 nakon samo 65 minuta igre!
Federer nije uspio iskoristiti nijednu od svojih pet prilika za break, dok je Brands u svakom setu po jednom oduzimao servis suparniku i na koncu došao do najveće pobjede u karijeri.

Federer je u 2. kolu Wimbledona ispao od Ukrajinca Sergija Stahovskija, a prošli tjedan u polufinalu Hamburga i od Argentinca Federica Delbonisa. Obojica su spomenutih tenisača u tom trenutku bila izvan svjetskog Topa 100.
Švicarac je 2004. osvojio ovaj turnir, ali otada ga nije bilo u Gstaadu. Povratak mu sigurno neće ostati u najljepšem sjećanju…

Recimo još da se turnir u Gstaadu igra na zemljanoj podlozi, a nagradni fond iznosi 467.800 eura.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.