Wimbledon: Đoković u drugom kolu

Wimbledon 2013: Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakonštoo je danas sa 3:0 po setovima 6:3, 7:5 i 6:4.

Đoković je već na prvi servis Mayera napravio break, koji je sačuvao bez problema do kraja prvog seta, kojeg je na kraju dobio sa 6:3. Drugi set je donio nešto bolju igru Nijemca, ali je Novak uspio ipak da u 11 gemu dođe do break, te je svojim servisom došao do osvajanj i drugog seta.

Treći set je počeo kao i prvi, breakom Đokovića na početku. Lagano je potom Đoković priveo meč kraju, te je došao do prolaza u drugo kolo.


Tamo će igrati i osmi nositelj Juan Martin Del Potro. Argentinac je sa laganih 3:0 savladao Španca Alberta Ramosa, a prolaz u drugo kolo je ostvario i Tommy Haas, koji je također sa 3:0 izbacio Dmitriya Tursunova.

Sam Querrey, koji je 26. nositelj, poražen je sa 3:2 od Bernarda Tomića, a ubjedljivu pobjedu od 3:0 i plasman u narednu rundu ostvario je Michel Llodra nad Jarkom Nieminenom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.