Wimbledon: Đoković lako u treće kolo

Wimbledon 2013: Prvi teniser svijeta, Novak Đoković s lakoćom je stigao do trećeg kola "Svjetskog prvenstva u tenisu na travi". Bobi Rejnolds nije bio Stiv Darsisi ili Sergej Stahovski Novaka Đokovića. Amerikanac je dao sve od sebe ne bi li na krilima iznenađenja koja su priredili Darsis i Stahovski protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, eliminisao Novaka Đokovića, ali je sve bilo uzalud. Prvi teniser svijeta se plasirao u treće kolo trijumfom nad igračem iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:0 (7:6, 6:3, 6:1) posle sat i 58 minuta igre. Inače, Rejnols je bio posljednja uzdanica Amerikanaca na Wimbledonu, što se muške konkurencije tiče, Na početku Wimbledona  je bilo 11 igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, ali se niko od njih nije domogao trećeg kola.

Rejnold, inače 156. na ATP listi dobro je parirao u prvom setu, bar do taj-brejka. Prve dvije brejk šanse Novaku su se ukazale u četvrtom gemu posle greški protivnika, ali se Rejnolds izvukao (2:2). Nove dvije šanse da uzme Amerikancu servis imao je i u šestom gemu, ali se ona ponovo spasio zahvaljujući dobrim servisima. Đoković nije imao problema na svoj servis, pa je Rejnoldsu prepustio samo pet poena. Igrao je polako, smireno, čekao da protivnik zapadne u krizu, što se dogodili u odlučujućem poenu. U taj-brejku je Novak brzo napravio dva mini brejka, poveo 5:0, taj dio igre završio sa 7:2 i u setovima poveo 1:0.


Srpski as je do tri šanse da profitira na servisa Bobija stigao na startu drugog seta. Ali, nije uspio, a to je bila sedma prokockana brejk šansa srpskog igrača od starta meča. Konačno, poslije sat 11 minuta igre Novak je slomio otpor rivala, u trećem gemu je drugu brejk šansu sproveo u dijelo i uspio da povede sa 2:1. Srbin je i dalje rutinski, bez problema uzimao svoje servis gemove, a skoro da je imao priliku da profitira pri svakom servis gemu rivala. Rejnolds je posle brejka uspio da sačuva dva naredna servisa, ali ne i treći, pa je u osmom gemu ponovo kapitulirao - 6:3. Đoković iskoristio drugu set loptu za prednost od 2:0. Novak je seriju od četiri gema u nizu nastavio i u trećem setu, pa je uzeo sedam gemova uzastopno. Seriju je Amerikanac nekako zaustavio u četvrtom gemu i smanjo na 3:1. Ipak, do kraja nije uspio da nadoknadi brejk koji je Đoković napravio u drugom gemu, nego je poklekao još jednom, pa je Srbin poveo 5:1 , a potom posle sat i 58 minuta igre iskoristio prvu meč loptu za plasman u treće kolo. Inače, prvi teniser svijeta je na svoj servis u cijelom meču izgubio samo 12 poena, u prvom pet, u drugom setu četiri, a u poslednjem dijelu igre tri poena.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.