Venus Williams propušta Wimbledon

Wimbledon 2013: Američka tenisačica Venus Williams neće nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu. Svoj prvi nastup na londonskom Grand Slamu Venus je imala 1997. godine, a od tada nijednom nije propustila turnir. Pet puta je osvojila naslov, no ove sezone neće moći u lov na šestu titulu. Spriječila ju je ozljeda leđa.
Aktualna sezona Venus Williams obilježena je ozljedama, a zbog problema s leđima američka će tenisačica morati propustiti Wimbledon.

"Nažalost, neću moći nastupiti u Wimbledonu. Vrlo sam razočarana zbog toga jer sam uvije voljela igrati na tom turniru, ali treba mi još vremena za sanaciju ozljede leđa", poručila je Venus pa najavila svoj povratak na teniske terene u srpnju: "Pokušat ću se vratiti tenisu što prije. Nadam se da će to biti na turniru u Washingtonu."

Venus se u Wimbledonu prvi put pojavila još 1997. godine, a od tada je nanizala 16 uzastopnih nastupa. 33-godišnja igračica pet je puta osvajala Grand Slam na travnatoj podlozi, posljednji put 2008. godine.
U posljednjim godinama postala je sklona ozljedama, a one ju nisu zaobišle niti u 2013. Problemi s leđima počeli su još u ožujku, a njeni pokušaji povratka na terene nisu prošli dobro. Gubila je u prvim kolima turnira u Rimu i Roland Garrosa, a onda ponovno uzela stanku kako bi se sasvim oporavila. Najbolja ostvarenja sezone su joj dva polufinala, a na WTA ljestvici trenutačno drži 34. poziciju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.