Serena preko Šarapove do titula na Roland Garrosu

Roland Garros 2013: Američka tenisačica Serena Williams pobjednica je Roland Garrosa. Nakon jednog sata i 46 minuta igre u finalu je sa 6-4, 6-4 savladala braniteljicu naslova, Ruskinju Mariju Šarapovu.
Bio je to njihov 16. međusobni ogled i čak 14. pobjeda Williams, koja je slavila i u prethodnih 12 ogleda, uključujući tri ovogodišnja.
Za najbolju svjetsku tenisačicu je ovo 16. Grand Slam naslov u karijeri (u pojedinačnoj konkurenciji) i njezin drugi Roland Garros, prvi nakon 2002. godine.

U prvom setu Šarapova je povela 2-0, da bi zatim Williams osvojila četiri uzastopna gema. Šarapova se vratila do 4-4, da bi ponovo Williams osvojila dva vezana gema. U drugom setu Williams je napravila break u trećem gemu i do kraja seta čvrsto je držala svoj početni udarac za veliko slavlje.
Tijekom cijelog turnira Williams je izgubila tek jedan set, u četvrtfinalu protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, a s 31 godinom na leđima postala je najstarija pobjednica drugog Grand Slam turnira sezone u open eri (od 1968.).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.