Nakon 101 godine Wimbledon bez Amerikanaca u trećem kolu

Wimbledon 2013: Američki tenisači doživjeli su pravu blamažu na ovogodišnjem izdanju trećeg, ujedno i najstarijeg Grand Slam turnira – Wimbledona.

Država koja je tijekom povijesti dala tenisače poput Johna McEnroea, Jimmyja Connorsa, Petea Samprasa ili Andrea Agassija nema nijednog predstavnika u 3. kolu Wimbledona! Takav se scenarij nije dogodio još od 1912. godine kada se nijedan američki tenisač nije ni prijavio za nastup u Wimbledonu.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković bio je posljednji koji je "zabio čavao u lijes" američkom muškom tenisu. Naime, on je u posljednjem meču 4. dana pobijedio posljednjeg američkog tenisača u ždrijebu u pojedinačnoj konkurenciji – Bobbyja Reynoldsa.

Ranije je tog dana i naš Ivan Dodig pripomogao u srozavanju američkog tenisa u Wimbledonu na najniže grane u posljednju 101 godinu, kada je s 3:0 u setovima slavio protiv Denisa Kudle.

Spomenimo da je u glavni turnir krenulo čak 11 američkih predstavnika, predvođenih Johnom Isnerom i Samom Querreyjem. Osim spomenute četvorice, SAD su na vimbldonskoj travi predstavljali još Ryan Harrison, Steve Johnson, Alex Kuznetsov, Wayne Odesnik, Rajeev Ram, James Blake i Michael Russell.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.