Nadal preko Đokovića do osmog finala u Parizu

Roland Garros 2013: Najiščekivaniji dvoboj ovogodišnjeg Roland Garrosa u muškoj konkurencij je zasigurno meč polufinala između Rafael Nadala i Novaka Đokovića.
Ovaj meč pripao je "kralju zemlje" Rafaelu Nadalu. Španjolac je poslije više od četiri i pol sata sjajnog tenisa i ukupno pet setova igre eliminirao prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Nadal je u četvrtom setu propustio odservirati za meč, no u petom je nadoknadio break zaostatka i došao do velike pobjede breakom u 16. gemu...
Novak Đoković bio je nikad bliže pobjedi nad Rafaelom Nadalom na Roland Garrosu, ali je na koncu ipak morao čestitati svom suparniku na pobjedi. Španjolac je poslije četiri sata i 37 minuta igre slavio 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 (3), 9:7.
U četvrtom setu Nadal je u dva navrata imao veliku priliku riješiti meč. Imao je 4:3 sa servisom, a potom je kod 6:5 servirao za meč. Đoković se u oba navrata vratio i odveo meč u odlučujuću dionicu. Ondje je srpski tenisač bolje krenuo i do 4:3 imao break, no u osmom gemu Nadal vraća stvari na početak. Kod 7:8 Đoković je odigrao katastrofalan gem i s tri pogreške praktički darovao Nadalu prolaz u finale.

Čak i statistika ide u prilog Rafaelu Nadalu koji je napravio čak 31 pogrešku manje nego Đoković koji ih je ukupno napravio 75. Slična je situacija i u osvojenim poenima kojih je Nadal osvojio 177, a Đoković 158. Gledajući i statistiku petog seta jasno je zašto je Nadal slavio jer u ključnim trenucima Novak Đoković griješio i očito je tih šest grešaka više u petom setu presudilo da pobjeda ode na stranu Rafe Nadala.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.