Nadal osvojio osmi Roland Garros

Roland Garros 2013 : Rafael Nadal postao je prvi teniser na svijetu koji je osvojio osam puta neki Grand Slam.
Španski teniser do velikog podviga stigao je pobedivši u finalu Rolan Garosa zemljaka Davida Ferera sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:3 posle 2 sata i 16 minuta.

Realno, nakon onakvog meča u petak između Novaka Đokovića i Nadala, finale nije ni na koji način moglo biti bolje. David Ferrer se trudio, borio koliko je mogao, ali protiv Rafaela Nadala nije imao šanse. Iako je bilo trenutaka, gemova kada je Ferrer igrao dobro.

Ali takvih trenutaka je bilo premalo. Nadal je uzeo servis Ferreru već u trećem gemu, David je uzvratio, čak i poveo 3-2. Nadal nije dugo čekao, odmah je u narednom gemu došao do dvije break lopte, Ferrer je uzvukao obe, treću Rafa pretvara u 4-3. Zaprijetio je Ferrer u osmom gemu, došao je do break prilike, Nadal je sa dva vezana dobra servisa probio put prema prvom setu.

Nadal je u seriji dobio sedam gemova, nakon čega je Ferrer uhvatio jedan. Peti gem drugog je potrajao skoro 15 minuta, Nadal je spašavao nekoliko break lopti, uspio je sačuvati svoj servis. U sedmom gemu, meč je nakratko prekinut. Jedna maskirana osoba utrčala je u teren sa upaljenom bakljom, ostaje pitanje da li je krenula prema Nadalu sa nekom namjerom, ali su ljudi iz osiguranja pravovremeno reagovali.

Nadal je u nastavku izgubio svoj servis gem, ali bez posljedica odmah je iskoristio prvu set na servis Ferrera. Nadal je odmah krenuo sa breakom, Ferrer je uzvratio, kiša je na kratko prekinula meč iako je padala od sredine drugog. Ferrer je možda igrao najbolje sredinom trećeg seta, u sedmom gemu Nadal je spašavao break loptu, odradio je posao i do kraja više nije izgubio niti jedan gem.

Nadal je osvojio 12.Grand Slam naslov i kreće u lov na Federera i Samprasa. Danas je preskočio Borga, Sampras ima dva naslova više, Federer pet.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.