Murray preko Čilića do titule u Queensu

ATP Queens 2013: Andy Murray osvojio je ATP turnir u londonskom Queensu nakon što je danas savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 2:1 po setovima 5:7, 7:5, 6:3.
Prvi set je donio dosta uzbuđenja. Murray je odlično ušao u meč, napravio je break, te je došao do vodstva od 3:0. Nije se Čilić predavao, već je breakom u sedmom gemu i servisom došao do izjednačenja na 4:4.

Veliki broj break lopti su imala oba tenisera u prvom setu, a odlučujući break u ovom setu je napravio Čilić u 12 gemu, a iako je Murray imao dvije break lopte za ostanak u prvom setu, nije ih iskoristio, te je Čilić osvojio prvi set sa 7:5.

Veoma dobar tenis igrao se i u drugom setu. Nakon sigurnih servisa u prvih pet gemova, Murray je imao tri break lopte u šestom gemu, ali se Čilić spasio te je došao do 3:3. Završnica drugog seta je skoro da je bila kao precrtana iz prvog, ali je ovaj put Murray napravio break u 12 gemu, te je Britanac osvojio drugi set sa 7:5.

Murray je u četvrtom gemu odlučujućeg seta došao do breaka, da bi potom svojim servisom došao do 4:1. Do kraja je Murray priveo lagano meč kraju, te je na dobar način najavio predstojeći Wimledon.

ATP Queens London:

Murray - Čilić 2:1 (5:7, 7:5, 6:3)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.