Murray: Potrebno je promjeniti sistem bodovanja u tenisu

Andy Murray, drugi igrač svijeta, je zbog povrede leđa propustio Rolan Garos, kako bi se što bolje pripremio za jedini gren slem na travi Vimbldon. Međutim, pre nego što je počeo turnir u Londonu Murraya muče "noćne more".
Britanac brani prošlogodišnje finale, kada je poražen od Rogera Federea, a kakav će mu biti put do finiša turnira ove sezone pitanje je da li će se naći u borbi za trofej.

Naime, iako je Rafael Nadal osmi put u karijeri osvojio Rolan Garos pao je na listi najboljih tenisera svijeta, pa je na petom mjestu. Tako da će David Ferer najverovatnije biti četvrti nosilac na turniru.To znači da bi Murray sa “kraljem šljake” mogao da se sastane već u četvrtfinalu, sa sedmostrukim šampionom Vimbldona Federerom u polufinalu, dok bi ga u borbi za pehar čekao prvi teniser svijeta  Novak Đoković.

Murray smatra da je potrebno promeniti sistem bodovanja, što je zagovarao i Nadal poslije povratka sa sedmomesečne pauze. Španac je od 45 pobjedio 43 meča ove sezone, ali će i pored toga biti peti nosilac na Vimbldonu.

- Teško možete da održite plasman ako ste povređeni četiri ili pet mjeseci. Nadal će biti peti nosilac, iako je bolji od toga - rekao je Murray za Guardian.

Britanac smatra da bi u tenisu trebalo primeniti dvogodišnje bodovanje, kao u golfu.

- Tako funkcioniše sistem u tenisu, dok je u golfu drugačije, tamo je dvogodišnji sistem bodovanja, pa igrač koji je povrijeđen može da sačuva renking.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.