Murray i Federer bez problema u drugo kolo

Wimbledon 2013: Španski teniser Rafael Nadal opet je, kao i 2012. godine, imao loše iskustvo u Wimbledonu. Prošle je godine ispao u 2. kolu od Lukaša Rosola, a ove godine na samom startu od Belgijca Stevea Darcisa.
Ovakvim raspletom događanja dio ždrijeba u kojemu se nalazio Nadal sada se potpuno otvara. Darcis u drugom kolu ide na Poljaka Lukasza Kubota, a od nositelja u tom su dijelu Benoit Paire (25.) i John Isner (18.), koji su danas slavili. Ispao je 11. nositelj Stanislas Wawrinka od Lleytona Hewitta (6:4, 7:5, 6:3).
Tako je otpao mogući četvrtfinalni okršaj Nadala i branitelja naslova Rogera Federera. Švicarac je u ulozi trećeg nositelja imao laganu zadaću protiv Rumunja Victora Hanescua. Izgubio je samo pet gemova (6:3, 6:2, 6:0) u meču koji je trajao 69 minuta.

"Odigrao sam dobar meč, nisam oscilirao na servisu. Reternirao sam dobro i raznovrsno, onako kako to inače radim na travi. Bio je ovo savršen dan, uspio sam se brzo maknuti s terena", izjavio je Švicarac, koji je ostvario 32 izravna poena i napravio samo šest neprisiljenih pogrešaka.
Sedmerostruki pobjednik u All England Clubu u drugom će kolu igrati protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.
U tri je seta uspješan bio i drugi nositelj Andy Murray. Britanac je sa 6:4, 6:3, 6:2 nadigrao Benjamina Beckera. U prva dva seta Nijemac je pružio kakav-takav otpor, no u trećem je domaći favorit dominirao. U drugom kolu protivnik će Murrayu biti bivši četvrtfinalist Yen-Hsun Lu.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.