Haas i Federer igraju u dublu

Njemac Tomi Has i Švajcarac Rodžer Federer nastupiće zajedno u konkurenciji dublova na turniru „Geri Veber Open“ u Haleu koji je na programu od 10. do 16. juna

Has brani titulu osvojenu u singlu prošle godine kada je u finalu savladao upravo Federera. Rezultat u tom meču bio je 2:0 (7:6, 6:4).

Njihovo rivalstvo na terenu ipak ne utiče na odnos dvojice tenisera. Federer i Has su dobri prijatelji, kao i članovi njihovih porodica.

„Ovo je sjajna vest za naše navijače i turnir je obogaćen na spektakularan način“, rekao je direktor turnira Ralf Veber.

Dvojica tenisera su pre nekoliko nedelja zajedno trenirali u Švajcarskoj pripremajući se za sezonu na šljaci, a sada će po prvi put nastupiti na jedinom nemačkom travnatom turniru.

U prvom kolu sastaće se sa nekadašnjim šampionima Vimbldona Jirgenom Melcerom i Filipom Pečnerom. Ukoliko prođu prvu prepreku, očekuje ih duel sa pobednikom meča Egeman/Emrih – Noul/Tekau.

Rodžer Federer je u jednoj od prethodnih izjava pohvalno govorio o Hasu, naglašavajući njegov fantastičan povratak među tenisku elitu.

„Ono što je on postigao je prosto nevjerovatno. To je takođe sjajno za naš sport i za navijače u Njemačkoj“, rekao je osvajač 17 Gren Slem titula.

Što se tiče singla, Njemac odbranu titule započinje u drugom kolu jer je kao nosilac slobodan u prvom. Protivnik u tom duelu biće pobjednik jednog od derbija prve runde između Markosa Bagdatisa i Ernestsa Gulbisa. Još jedan uzbudljiv meč prvog kola može se očekivati između Miloša Raonića i Gaela Monfisa.

Has bi sa Federerom mogao da se sastane u polufinalu ukoliko obojica stignu to te faze turnira. Švajcarac u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Sedrika Marsela Štebea i kvalifikanta, dok je u njegovoj četvrtini i Jirži Janovič.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.