Federer -Youzhny tenis uživo Halle finale

ATP Halle 2013 finale:  U finalu ATP turnira u Halleu igrat će Rus Mikhail  Youzhny i peterostruki osvajač ovog turnira, Švicarac Roger  Federer. Ovaj meč u direktnom programu možete pogledati ovdje od 14:00 časa.
Za plasman u finale Youzhny je nadigrao drugog nositelja R. Gasqueta rezultatom 2:0, dok je Federer bio bolji od prošlogodišnjeg pobjednika T. Haasa sa 2:1 u setovima.
M. Youzhny je 29. igrač na ATP ljestvici. Ima osam osvojenih titula od čega je jedna iz prošle sezone kada je bio najbolji na turniru u Zagrebu pobijedivši u finalu Lacka sa 2:0. Na početku ove sezone stigao je do drugog kola turnira u Dohi gdje je izgubio od Davydenka, a neočekivan poraz doživio je i u drugom kolu Australian Opena od Donskoya sa 3:2 u setovima. Na turniru u Zagrebu nije uspio obraniti titulu, a u polufinalu bolji od njega bio je Čilić rezultatom 2:1, dok je nastup u Dubaiu završio u drugom kolu porazom od Brandsa. Masters u Miamiu donio mu je nastup u trećem kolu u kojem je izgubio meč od Gasqueta rezultatom 2:0, a u Monte Carlu zaustavljen je u drugom kolu od strane Đokovića rezultatom 2:1. Na turniru u Bucharestu bolji od njega bio je Hanescu u okviru drugog kola, a u Munichu je ispao već u prvom kolu porazom od Stepaneka. Masters u Madridu završio je u trećem kolu porazom od Nadala, a na Roland Garrosu je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Haasa sa 3:0 u setovima.
R. Federer je trenutno treći igrač na ATP ljestvici i ima 76 osvojenih titula. Ove sezona još uvijek nije došao niti do jednog naslova, a nastupio je na svega pet turnira. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je nakon pet setova izgubio polufinale od Murraya, a u Rotterdamu je ka branitelj naslova izgubio u četvrtfinalu od Benneteaua rezultatom 2:0. Na turniru u Dubaiu zaustavljen je u polufinalu od Berdycha sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtfinalu Indian Wellsu bolji od njega bio Nadal. Još jedan razočaravajući rezultat ostvario je u Madridu gdje je kao branitelj naslova zaustavljen u trećem kolu od Nishikoria rezultatom 2:1, dok je u Rimu stigao do finala u kojem je bolji od njega bio Nadal. Nastup na Roland Garrosu završio je u četvrtfinalu porazom od Tsonge rezultatom 3:0.
U 14 prethodno odigranih mečeva Federer je zabilježio isto toliko pobjeda. Prošle sezone su odigrali tri meča od čega dva na travi. Prvi meč na travi iz prošle sezone igrali su upravo u polufinalu ovog turnira, a Federer je bio bolji sa (6:1 6:4), dok se drugi susret desio u četvrtfinalu Wimbledona (6:1 6:2 6:2) također u korist Federera. Youzhny je prikazao odličnu igru na ovom turniru, čak i iznad očekivanog, pa se postavlja pitanja da li nakon ovako loše statistike protiv Federera i sam vjeruje da može ugroziti Švicarca na njegovoj omiljenoj podlozi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.