Bašić: Neman trenera, nemam novaca da ga sebi priuštim

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas je šokirao teniski svijet. Naime, Bašić je u 1. kolu turnira u Halleu savladao 22. igrača svijeta Jerzyja Janowicza.
Odmah nakon meča novinare je zanimalo ko je Mirza Bašić, teniser kojeg je Bosna i Hercegovina zaboravila i za kojeg ni naš teniski savez baš ne mari.

"Nemam trenera, nemam novca da ga sebi priuštim, ali nadam se da ću uskoro to moći", prenosi Index.hr Bašićevu izjavu, a na novinarski komentar da ne znaju mnogo igrača iz BiH za razliku od Srbije i Hrvatske, Bašić je odgovorio:

"Iz BIH je Ljubičić, koji je otišao igrati za Hrvatsku. I Čilić i Dodig su otišli u Hrvatsku jer tamo imaju bolje uvjete. U dobrim sam odnosima s njima, znaju mi dati i poneki savjet."

Na kraju dodajmo da Index.hr navodi da je ne tako davno Hrvatski teniski savez pokušao vrbovati Bašića, kao uostalom i mnoge tenisere iz naše zemlje, ali patriotizam njegovog oca je presudio, pa se danas svi zajedno možemo radovati velikom trijumfu bh. tenisera.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.