Bašić napravio iznenađenje za drugo kolo Hallea

Halle 2013: Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić, 240. teniser na ATP listi, danas je u prvom kolu ATP turnira u Njemačkom Halleu napravio pravu malu senzaciju, savladavši favoriziranog Poljaka, Jerzy Janowicza, 22. tenisera svijeta sa 7:6, 3:6 i 7:6.

Prvi set je donio dosta dobru igru našeg tenisera. Nakon što su oba tenisera držala svoj servis, Bašić je imao priliku za break u 11 gemu, ali se Janowicz uspio izvući, te se ušlo u tie-break. Bašić je sjajno odigrao u tie-breaku prvog seta, kojeg je na kraju i dobio sa 7:6.


Poljak se probudio ud rugom setu. Uspio je u četvrtom gemu napraviti break i to nakon što je Bašić imao 30:0, te je ovu prednost zadržao do kraja drugog seta, kojeg je riješio u svoju korist sa 6:3, pa se ušlo u odlučujući treći set.

Nakon tri gema u kojima su teniseri držali svoj servis, naš teniser je u četvrtom gemu napravio break, te je poveo sa 3:1. Ipak, Mirza kao da se prepao pa je već u narednom gemu Janowicz uzvratio  breakom i sigurnim servisom je došao do 3:3.

U naredna četiri gema oba tenisera su sigurno držala svoj servis, da bi potom Janowicz napao Mirzin servis u 11 gemu trećeg seta, a to mu na svu sreću nije uspjelo pa je Bašić došao do vodstva od 6:5. Poljak je potom ponovo sigurnim servisom došao do 6:6, te se ušlo u novi tie-break.

Tie-break je donio ponovo jako zanimljiv tenis, a na kraju se bolje snašao naš teniser, koji je došao do velike pobjede i plasmana u drugo kolo gdje ga čeka domaći teniser Mischa Zverev.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.