Troicki bolji od Čilića

Roland Garros 2013: 57. igrač na svijetu Viktor Troicki zatvorio je vrata osmine finala hrvatskom predstavniku i desetom nositelju Roland Garrosa, Marinu Čiliću. Tri seta bila su dovoljna za eliminaciju posljednjeg Hrvata u pojedinačnoj konkurenciji drugog Grand Slama sezone.

Na terenu broj šest, dalje od kamera s izravnim prijenosom, sastali su se Viktor Troicki i Marin Čilić, srbijanski 57. igrač svijeta i hrvatski 11. na svijetu.

Hrvatski tenisač prvi je upisao break prednosti u početnoj fazi susreta, unatoč prilikama koje je imao Troicki već na prvom servis gemu Čilića. Poveo je s 3:1, održao prednost preko 4:2 te na servisu za set (5:4) ispustio priliku da povede s 1-0 u setovima.

Nakon razočaravajućeg gema Čilića, tenisači ulaze u trinaestu igru te u njoj odigravaju čak 26 poena. Beograđanin pri rezultatu 13:12 radi ključni mini break pa kažnjava Čilića za propušteno oduzevši mu iscrpljujući prvi set.
Na sličan način u naredna dva seta Troicki slama servis Čilića, za korak naprijed i rezultat 2:1. U drugom je setu hrvatski predstavnik imao nekoliko prilika za povratak u set, no Viktor Troicki izmiče svakoj prijetnji i okončava set sa 6:4.

Čilić se u trećem setu uspio vratiti nakon izgubljenog servisa u trećem gemu, iskoristivši prvu break loptu od tri vezane za 3:3. Meč se lomio sve do rezultata 5:5, kada Troicki u posljednjem trenutku (Čilić spasio dvije break lopte od tri) upisuje ogromnu prednost koja ga nekoliko trenutaka poslije dovodi do osmine finala Roland Garrosa.

Marin je u prvom setu zabilježio 59% ubačaja i poena na prvom servisu, u drugom 63% i 64%, a u trećem 56% i 65%. Imao je više osvojenih poena na mreži od Troickog (20/29), više winnera (34-32), ali i dosta više neforsiranih pogrešaka (56-26).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.