Rim: Čilić u drugom kolu

ATP Rim 2013: Marin Čilić na startu turnira u Rimu nije imao problema protiv kazahstanskog kvalifikanta Andreja Golubjeva. 195. igrač svijeta poražen je s glatkih 6:4, 6:2.

Golubjev i Čilić su se u Rimu sastali po prvi put, naš tenisač je u meč ušao kao favorit i to je potvrdio na terenu. Stigao je do glatke pobjede u susretu u kojem je Golubjev rijetko prijetio i kada je prijetio, to je bilo u trenucima kada je Čilić već imao prednost.

Već od samog početka meča Čilić je bio u prednosti, za razliku od nekih ranijih mečeva, nije dopustio protivniku da u ranoj fazi dođe do prednosti i da onda mora hvatati zaostatak.
Odmah u prvom gemu Marin je stigao do breaka, zatim je kod 4:3 imao novu priliku oduzeti Golubjevu servis i s dvostrukim breakom praktički riješiti pitanje osvajača seta.
Kazahstanac se tu ipak izvukao i stavio je Čilića na muke u samom finišu prvog seta kada je Marin servirao za set. Imao je Golubjev tu 15:40, Čilić se uspio vratiti i uzeti set sa 6:4.
U drugom setu sve je bilo poznato vrlo brzo. Marin je odigrao četiri vrlo dobra gema, poveo je s 4:0 i Golubjev se više nije mogao vratiti iz ovog zaostatka.

Završilo je 6:4, 6:2 za Čilića koji nije tijekom meča izgubio nijedan svoj servis gem, a napravio je tri breaka iz pet prilika.

U drugom kolu će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona protiv kojeg je ove godine igrao u Monte Carlu i slavio s glatkih 6:2, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.