Đoković: Sad se okrećem Roland Garrosu

ATP Rim 2013:  Nakon poraza od Čeha Tomaša Berdycha u četvrtfinalu Rima, Novak Đoković nije previše očajavao, već je najavio pripreme za drugi Grand Slam sezone koji će se igrati glavnom francuskom gradu...

Srpski tenisač je imao vodstvo od 1:0 u setovima i 5:2 u drugom, a pri rezultatu 5:3 je i servirao za meč, međutim, Berdych se nije predavao nego je stigao do preokreta i popriličnog iznenađenja na turniru iz Masters serije.

Poraz nije previše uzrujao Đokovića, a nakon susreta izjavio je da nije nezadovoljan svojom predstavom i da se sada u potpuno okreće Roland Garrosu: "Nije mi ovo prvi, ali ni posljednji poraz. Igram dobro, ali danas sam platio zbog dosta oscilacija. Kada se sve uzme u obzir bilo je više pozitivnih nego negativnih trenutaka u meču. Znam što trebam raditi, imam dobar tim ljudi oko sebe i sada se okrećem Roland Garrosu."

Na pitanje što je pošlo po zlu, nakon što je imao set i 5:2 u gemovima drugog seta, prvi tenisač svijeta je kazao: Dogodio mi se veliki pad koncentracije, a to je u ovom rangu tenisa nenadoknadivo. Nažalost, protiv odličnog tenisača kao što je Berdych drugu šansu nemate, on je to iskoristio, preuzeo kontrolu, vezao pet gemova, napravio novi "brejk" u trećem setu i došao do pobjede."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.