Đoković: Na Roland Garrosu je potreban krov!

Roland garros 2013: Srpski teniser Novak Đoković rekao je da bi voleo da organizatori Rolan Garosa što pre postave krov i reflektore na centralni teren u Parizu, jer bi to omogućilo odigravanje mečeva po kiši i mraku.

"Kao i svi učesnici voleo bih da se to dogodi što pre. Kažu da je posao oko projekta krova jako zahtevan i dug i da neće biti pre 2018. godine. Nadam se da će postavljanje reflektora moći da završe do sledeće godine, ne vidim zašto je to veliki problem. To bi moglo da produži dan i raspored za tri, četiri sata", rekao je Đoković agenciji Beta.

On je počeo takmičenje na Rolan Garosu pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana, 7:6, 6:4, 7:5. Program na Rolan Garosu je kasnio zbog kiše, pa su organizatori mečeve morali da pomeraju, a neki su odloženi za jedan dan.

"Igrao sam mnogo puta u takvim uslovima. Teško je jer ceo dan izlaziš na teren, hladno je, po mokrom terenu su i loši odskoci. Ali, isto je i za tebe i za protivnika, a ja sam se bolje snašao u određenim trenucima", rekao je prvi teniser sveta.

Đoković je dodao da su svetskom tenisu potrebni mladi i perspektivni igrači, kao što su Gofan, Gvido Pelja, Miloš Raonić, Bernard Tomić.

"To je potrebno tenisu, nismo imali igrače koji su uspeli da se probiju u vrh. Oni poseduju talenat i kvalitet i određeni potencijal da budu u vrhu. Međutim, današnji vrhunski tenis je mnogo zahtevan, konkurencija je velika. Morate fizički da budete spremni tokom cele godine, bez povreda, da biste konkurisali za jedno od mesta među 10 najboljih svetskih igrača", rekao je on.

Srpski reprezentativac rekao je da je za mlade igrače sada situacija teža nego u prošlosti i da je za uspeh potreban kontinuitet.

"Nije jednostavno kao što je bilo nekada, potrebno je mnogo zalaganja i posvećenosti da biste dostigli taj nivo, a jedan i dva turnira na kojima pobedite neke top igrače i pokažete svoje vrline nisu dovoljni za svetski vrh. Kontinuitet je ponekad nepremostiva prepreka za mlade tenisere. Ja sam prolazio kroz sličnu situaciju, a danas je za još dva stepenika teže nego kada sam se ja probijao. Tenisu su potrebna nova lica i mladi igrači. Videćemo kako će to ispasti", dodao je Đoković.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.