Đoković među 10 najprofitabilnijih sportista na svijetu


Novak Đoković, prvi teniser svijeta, je među deset sportista sa najvećom komercijalnom vrednošću, a zauzeo je sedmo mesto. Naprofitabilniji sportista u izboru magazina Sportpro u saradnji sa Eurosportom je fudbaler Santosa Nejmar, a iza zvezde reprezentacije Brazila je golfer Rori Mekilroj, dok je na trećem mestu Lionel Mesi, najbolji fudbaler sveta.

Među prvih pet su još Usain Bolt i Kristijano Ronaldo. Na šestom mestu je Blejk Grifin, a iza Đokovića šampion Formule 1 Sebastijan Fetel, Tim Tibo, igrač američkog fudbala je deveti, a deseto mesto je pripalo golferki Jani Ceng.

Kao i prethodnih godina osnovni kriterijum prilikom sastavljanja liste pored novca su starost, harizma, domaće tržište... Ovogodišnja lista obuhvata sportiste 19 različitih sportova, najviše je fudbalera, što  nije iznenađenje. Četiri igrača su iz Premijer lige, a dva iz Primere. Takođe, među 50 najboljih ima više tenisera nego ranijih godina. Nejmar je i prošle sezone bio lider pomenute liste, dok je 2011. prvi bio Usain Bolt, ispred Lebrona Džejmsa i Kristijana Ronalda.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.