Nadal se namučio za drugo kolo

Roland Garros 2013: Nije dozvolio Rafael Nadal iznenađenje u prvom kolu Rolan Garosa, pa je poslije skoro tri sata igre savladao 58. tenisera svijeta Danijela Brandsa sa 3:1 (4:6, 7:6, 6:4, 6:3).

Njemac nije uspjeo da eliminiše Španca, ali će u istoriji ući kao prvi teniser koji je Nadalu uzeo prvi set u prvom kolu nekog Gren slem takmičenja.

Bio je Nadal u nezavidnom položaju. Gubio je 1:0 u setovima i 3:0 u taj brejku drugog seta, ali Nemac kao da se uplašio eventualnog podviga u prvom kolu, a Nadal sigurno ne bi bio “kralj šljake” kada ne bi profitirao na slabostima protivnika. Prošle godine je Lukaš Rosol iznenadio Rafaela Nadal na startu takmičenja na Vimbldonu, odnosno u drugom kolu, a poslije prvog seta prvog kola Rolan Garosa činilo se da bi ovog puta Njemac Danijel Brands mogao naprijatno da iznenadi Španca. Ipak, branilac titule u Parizu se na vreme vratio u meč u “ubio” sve nade 58. tenisera sveta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.