Marin Čilić u trećem kolu Roland Garrosa

Roland Garros 2013: Ni u svom drugom susretu u Parizu Marin Čilić nije imao problema. Nakon 6:1, 6:2, 6:3 protiv Philippa Petzschnera, deseti je nositelj sa 6:4, 6:2, 6:2 eliminirao Nicka Kyrgiosa iz Australije. 
Meč je trajao samo jedan sat i 38 minuta.
Prvi hrvatski "reket" nijednom nije izgubio svoj servis (Kyrgios je imao tri prilike, sve tri u trećem setu), a suparnikov je početni udarac slomio pet puta. Jednom u prvom setu te po dva puta u drugom i trećem.
18-godišnji Australac prvi je junior svijeta, no u posljednje mu vrijeme sve bolje ide i među seniorima. Samo ove sezone napredovao je od 840. do 262. mjesta, a u ponedjeljak je u prvom kolu izbacio iskusnog Čeha Radeka Štepaneka u tri seta. No protiv Čilića nije imao šanse.
Čilić je ukupno izgubio samo 14 poena na svom servisu. Imao je više izravnih poena (32-14) i manje pogrešaka (15-23). Zabio je osam asova i ubacio 51% prvog servisa, poslije kojeg je bio uspješan u čak 91% poena.
U trećem kolu Čilić čeka boljeg iz dvoboja Troicki - Gimeno Traver.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.