Federer - Simon tenis uživo Rim

ATP Rim 2013 live: Meč trećeg kola između Švicarca Rogera Federera i Francuza Gillesa Simona na programu je u četvrtak od 21:00 sat. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje.
Za plasman u treće kolo Federer je prepustio sve ga tri gema domaćem predstavniku P. Staraceu, dok je Simon u jednom čudnom meču sa velikim brojem brake-ova i neprisiljenih pogrešaka slavio pobjedu protiv M. Youzhnog.
R. Federer je trenutno treći igrač na ATP ljestvici i ima 76 osvojenih titula. Ove sezona još uvijek nije došao niti do jednog naslova, a nastupio je na svega pet turnira. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je nakon pet setova izgubio polufinale od Murraya, a u Rotterdamu je ka branitelj naslova izgubio u četvrtfinalu od Benneteaua rezultatom 2:0. Na turniru u Dubaiu zaustavljen je u polufinalu od Berdycha sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtfinalu Indian Wellsu bolji od njega bio Nadal. Još jedan razočaravajući rezultat ostvario je u Madridu gdje je kao branitelj naslova zaustavljen u trećem kolu od Nishikoria rezultatom 2:1. Prošlogodišnji nastup na ovom turniru u Rimu završio je u polufinalu porazom od Đokovića.

G. Simon se trenutno nalazi na 17. mjestu ATP ljestvice. U svojoj karijeri osvojio je deset naslova od čega jedan iz prošle sezone osvojen u Buchurestu. Sezonu je počeo turnirom u Brisbaneu gdje u četvrtfinalu izgubio od Baghdatisa, a na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Murrya. Na turniru u Montpellieru igrao je četvrtfinale i izgubio od Paire, dobar plasman ostvario je u Rotterdamu gdje se plasirao u polufinale u kojem je poražen od Benneteaua. Još jedno polufinale dosegao je u Marseillu gdje je izgubio meč od Tsonge, a do još jednog četvrtog kola došao je u Indian Wellsu gdje je izgubio od Andersona rezultatom 2:1. Stepenicu dalje otišao je u Miamiu gdje u četvrtfinalu bolji od njega bio Haas, a razočaravajuće loš rezultat ostvario je u Monte Carlu gdje je ispao već u prvom kolu od Bautista. Turnir u Bucharestu završio je porazom u polufinalu od Rosola, a u Madridu je ispao u trećem kolu još jednim porazom od Murraya rezultatom 2:1.

U međusobnim susretima između ove dvojice tenisača rezultat je 2:2. Prva dva meča odigrana 2008. godine u Torontu i Masters Cupu pripala su Simonu, dok je Federer bio bolji 2011. godine na Australian Openu i Miamiu. Iako je Francuz u dosadašnjim susretima znao dosta zadati muke Švicarcu, smatramo da to ovaj put neće biti slučaj, jer ne umanjujući vrijednost pobjeda nad prethodnim protivnicima, Simon je do ovog trećeg kola došao više sretno nego spretno. Najbolji dokaz za to je statistika meča protiv Youzhnog u kojem je Rus imao nevjerojatan broj neprisiljenih pogrešaka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.