Federer: Samo Đoković može zaustaviti Rafu na Roland Garrosu

Roland Garros 2013: Švajcarski teniser Roger Federer priznao je da trenutno jedino Novak Đoković ima rješenje za igru Rafaela Nadala na šljaci.

Švajcarac, kojeg je Španac porazio u finalu Rima sa 6:1, 6:3, smatra da je Nadal bez dileme favorit za titulu na Rolan Garosu.

- Teško je. Novak je ove godine uspio jednom da ga pobijedi u Monaku, tako da on jedini zna kako da to uradi. Što se tiče Pariza, tamo ga niko nije pobijedio osim Robina Soderlinga, koji trenutno ne igra. Kada igrate protiv Rafe na šljaci, neophodan vam je dobar plan. On igra dobro i srećan sam zbog njega - rekao je Federer.


Nadal je odigrao 19 mečeva u 33 dana i slavio u čak njih 18, dok Federer smatra da se on vratio potpuno spreman te da je prvi favorit za osvajanje drugog grend slema sezone, Otvorenog prvenstva Francuske.

- Iskreno, bio sam iznenađen samo na Indijan Velsu, ali tamo nije morao da igra protiv Novaka, koji je u tom trenutku bio u top formi. Prije toga je odigrao neke manje turnire u Južnoj Americi, a onda je na red stigla serija turnira u Monaku, Madridu, Barseloni i Rimu, gdje on igra godinama sjajno i stiže najmanje do polufinala ili finala uvijek. Znao sam da se neće vratiti 20 odsto spreman, već da će biti 100 odsto spreman. On je sada favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu - izjavio je Federer.


Rafael Nadal je rekao da ne prezire ljude koji su, dok je on bio povrijeđen, govorili da je Novak Đoković - Andy Murray novo najveće rivalstvo u tenisu.

- To se događalo u tom trenutku, morate o tome da pišete, ne možemo lagati o prošlosti. Oni su fantastični teniseri, samo su godinu mlađi od mene, a ne pet ili šest. Ne kažem ni da to ne može da se desi, njih dvojica su prvi i drugi na listi - rekao je Španac.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.