ATP Rim: Troicki u drugom kolu


ATP Rim 2013: Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Matersa u Rimu pošto je nakon preokreta savladao Lukaša Rosola sa 2:1 (3:6, 6:1, 6:4) posle sat i 58 minuta igre. U narednom kolu srpski teniser će snage odmjeriti sa Ernestom Gulbisom, koji je eliminisao Jarka Nieminena.

Viktor je uspio da se domogne naredne runde takmičenja pošto je izgubio uvodni set, pa je zaustavio Čeha koji je slavio na posljednja tri međusobna meča. Inače, Rosol je na megdan Viktoru izašao pošto je Janko Tipsarević odustao od takmičenja zbog bronhitisa.

U prvom setu je jedinu priliku za brejk imao Rosol, iskoristio je i dobio set sa 6:3. U narednoj rundi su viđena četiri brejka. Posle velike borbe u drugom gemu Troicki je iskoristio treću brejk loptu, ali u narednom gemu nije uspio da je potvrdi, jer je Čeh uzvratio istom mjerom. Međutim, Viktor je zaigrao mnogo agresivnije, što mu se isplatilo, pa je osvojio četiri gema u nizu i izjednačio na 1:1. Nastavio je Srbin u istom ritmu i u odlučujućem setu. Na startu uzeo servis gem Rosolu, u narednom odbranio dvije brejk lopte, što mu je bilo dovoljno da na kraju dobije set sa 6:4, a meč sa 2:1.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.