Andy Murray propušta Roland Garros

Roland Garros 2013: Andy Murray prijevremeno je zaključio dio sezone na zemljanim terenima. Svjetski broj dva će zbog ozljede leđa morati propustiti nastup na Roland Garrosu, a nada se oporavku i povratku na teren na travi, nakon završetka pariškog Grand Slam turnira na crvenoj zemlji.


Murray je prošlog tjedna u drugom kolu Rima predao Španjolcu Marcelu Granollersu zbog tjelesnih problema, a nakon takvog raspleta, nije bio optimističan izjašnjavajući se o mogućnosti da zaigra u Parizu. Poslije liječničkih pregleda u ponedjeljak i utorak, nedostatak optimizma pokazao se utemeljenim.
U priopćenju kojim je objavio svoju odluku, 26-godišnji Škot izrazio je žaljenje što ga neće biti u Parizu, uz ispriku organizatorima i zahvalu svima koji su mu poslali poruku podrške. "Sada sam u potpunosti koncentriran na povratak na teren u najkraćem mogućem roku", dodao je.
Prije ovog otkaza, Murray je jako dugo bio redovit na Grand Slam turnirima, s posljednjim propuštenim nastupom 2007. na Wimbledonu, kada ga je s terena udaljila ozljeda desnog ručnog zgloba. Te godine nije ga bilo ni u Parizu.

Drugi tenisač svijeta je ovogodišnji dio sezone na zemljanim terenima zaključio s ukupno tri pobjede na tri Masters 1000 turnira, u Monte Carlu, Madridu i Rimu, s najboljim rezultatom u glavnom španjolskom gradu, gdje je bio četvrtfinalist. Na Roland Garrosu, pak, neće biti u prilici ponoviti polufinale iz pretprošle godine ili četvrtfinale iz 2009. i protekle sezone, što su mu najbolji dosezi na pariškoj zemlji.
Glavni turnir Roland Garrosa počinje u nedjelju, a poslije otkaza drugog na svijetu, David Ferrer, trenutno peti na ATP ljestvici, naći će se među vodećom četvoricom nositelja. Uz njega, u tom kvartetu bit će i Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.