Rafu od narko banti čuva 4000 policajaca u Meksiku


Meksiko je zemlja sa najvišom stopom kriminala na svetu, pa ne čudi činjenica da su mere bezbednosti na turniru u Akapulku prilikom dolaska Rafaela Nadala podignute na najviši mogući nivo. Peti teniser sveta nigde ne mrda bez obezbeđenja.

Naime, 4.000 policajaca, što je tri puta više od ukupnog broja policajaca u Akapulku, kao i drugih službi, obezbeđuje turnir. Takođe, uključeni su vojska, marinci, federalna, državna i gradska policija, otkrili su organizatori!

Akapulko, nekada omiljena destinacija turista, postao je nepopularno mesto kada je počeo da besni rat između narko bandi početkom februara. Tada je grupa naoružanih ljudi upala u bungalove na plaži, kada su silovali šest španskih devojaka, pošto su prethodno onesposobili muškarce sa kojima su bile u društvu.

Akapulko je u poslednjih nekoliko meseci postao najsmrtonosniji grad u Meksiku, dok policija pokušava da zaustavi brutalni rat bandi. Kako prenose mediji bilo je dana kada su na ulicama mogla da se vide obezglavljena tela, što je bio način na koji su bande zastrašivale rivale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.