Nadal: Dao bih sve naslove za zdrava koljena

Kralj šljake i vlasnik velikog broja naslova na teniskim turnirima, Rafael Nadal se u zadnjih sedam mjeseci borio sa povredom koljena zbog čega je izbivao sa terena tokom tog perioda. Ovih dana se Nadal vratio na teniske turnire.


Nadal je na prvom turniru u čileanskom Vina del Maru poražen u finalu, pomalo neočekivano, od Argentinca Horacija Zeballosa, dok je u brazilskom Sao Paulu osvojio 51. naslov protiv Davida Nalbandiana u finalu. No, Nadal je i dalje vrlo suzdržan što se tiče nivoa tenisa u ovome trenutku te smatra da danas ne može konkurirati prvoj trojici tenisera današnjice.

"Moj je san u ovome trenutku da se u potpunosti oporavim od povrede koljena i da mogu trenirati na način na koji ja to želim. To je moj san i cilj. Nakon toga se želim takmičiti natjecati na najvišem nivou. Mijenjao bih sve naslove za zdrava koljena", rekao je Nadal, te nastavio:

"Veseli me što su svakim danom moja koljena sve bolje i bolje. Uvjeren sam da ću se u potpunosti oporaviti, te da ću se još godinama takmičiti za najveće titule današnjice", optimističan je Španac.

Nakon toliko problema s koljenima tokom svoje karijere mnogi su nakon posljednje govorili i o eventualnom kraju karijere ljevorukog tenisera, no ne i Nadal.

"Ma kakvi. Cilj je u budućnosti ponovno biti u samom vrhu svjetskog poretka. Prije dvije sedmice bilo mi je nezamislivo pobijediti Nalbandiana, a još sedmicu dana prije toga igrati finale Čilea. No, ostvario sam oba rezultata. Pobijediti Đokovića, Federera ili Murraya u ovom trenutku je nezamislivo, ali ne i nemoguće u bliskoj budućnosti. Pobjeđivao sam ih u prošlosti, pa zašto ne bih ponovno", zaključio je Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.