Hrvati gube 2-1 od Italijana

Davis Cup 2013: U igri parova Fabio Fognini i Simone Bolelli slavili su protiv Ivana Dodiga i Marina Čilića s 3:1 u setovima.
Bilo je veliko pitanje koga će se izbornik Željko Krajan odabrati za igru parova, a u dogovoru s igračima odlučeno je da dvojica najboljih stanu na zemljani teren u Torinu protiv ponajboljeg para današnjice. Podsjetimo, Bolelli i Fognini su prije tjedan dana igrali polufinale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena, gdje su ih braća Bob i Mike Bryan, kasniji pobjednici, izbacili u tri seta!
Naši su otvorili susret jako dobro, te su bez većih problema držali svoje servise. Talijani nisu izborili nijednu break-loptu, a onda je stigao osmi gem seta u kojem su Bolelli i Fognini imali 40:15, ali su Dodig i Čilić ipak na kraju napravili break i poveli s 5-3. Servisom su uz male poteškoće naši reprezentativci pospremili prvi set u svoj džep.
Taj gubitak prvog seta kao da je pobudio čudovište u Talijanima koji u sljedećih 16 gemova našem paru prepuštaju svega četiri! S po dva breaka u drugom i trećem setu Bolelli i Fognini preokreću rezultat u svoju korist, te sa 6:1, 6:3 vode s 2:1 u setovima.
Činilo se da su konačno slomili hrvatsku kombinaciju kad su napravili break za 4:2 u četvrtom setu, ali već u idućem gemu Čilić i Dodig vraćaju izgubljeno, te ubrzo poravnavaju na 4:4. U devetom gemu imaju i 0:30, ali serijom pogrešaka poklanjaju gem Talijanima. Nijedna kombinacija do kraja regularnog dijela seta nije napravila break, pa se pristupilo pripetavanju, odnosno tie-breaku, koji je ponudio pravu dramu.
Poveli su Čilić i Dodig s 3:1, ali Talijani ubrzo rade dva mini-breaka i vode s 4:3. Naši odmah uzvraćaju oduzimanjem jednog servisa, nakon čega oba para drže početne udarce do rezultata 7:7. Tada naši griješe, te Talijanima poklanjaju drugu set loptu u tie-breaku, ali uz servis. No, Fognini radi veliku pogrešku i ostavlja naše na životu, ali samo još nekoliko minuta. Obje su kombinacije izborile po još nekoliko set odnosno meč-lopti (protiv servisa), ali onaj ključan mini-break poklonila je naša kombinacija.
Dodig je dobro odservirao, a Čilić čisti volej s mreže zabio u istu! Nakon toga Bolelli i Fognini drže svoj servis za 13:11 u tie-breaku, odnosno 3:1 u setovima!
U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna susreta, a prvi će na teren Andreas Seppi kod Talijana i Marin Čilić. Podsjetimo, njih dvojica sastali su se prije manje od dva tjedna na Australian Openu kada je talijanski tenisač upisao pobjedu od 3:2 u setovima.
Nakon njih na teren bi, ukoliko rezultat i dalje bude živ (2:2), trebali izaći Ivan Dodig i Fabio Fognini, koji se očigledno oporavio od temperature koja ga je shrvala u četvrtak.
Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine, parovi:
Fognini/Bolelli – Čilić/Dodig 3:6, 6:1, 6:3, 7:6(11)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.