Ferrer odbranio naslov u Buenos Airesu


Španski teniser David Ferrer osvojio je, tačnije odbranio, titulu na zemljanom ATP turniru u Buenos Airesu. U finalnom je meču Ferrer bio bolji od Švicarca Stanislasa Wawrinke sa 6-4, 3-6, 6-1...

Ferrer je u Buenos Airesu došao i do jubileja, dvadesetog osvojenog ATP turnira u karijeri, a u već desetom međusobnom meču u karijeri je Wawrinku dobio sedmi put.

Prošle je godine Ferrer osvojio sedam ATP turnira, što je bio rekord među svim teniserima, a ovaj naslov u Buenos Airesu mu je već drugi u 2013. godini, nakon što je najbolji bio u Aucklandu.

Nakon što je 30-godišnji Ferrer bio bolji u prvom setu finala, a Wawrinka kontrirao odličnom igrom u drugom setu, treći je započeo breakom Wawrinke za 1-0. Međutim, taj gem je bio jedini kojeg je Švicarac osvojio u odlučujućem setu. Uslijedila je Ferrerova oluja u obliku šest osvojenih gemova zaredom i četvrti teniser svijeta je mogao proslaviti pobjedu.

Šest puta je Ferrer napravio break u ovom finalu, dok je Wawrinki takvo što uspjelo četiri puta. Recimo i da je u trećem setu švicarski igrač osvojio tek devet poena, a na svoj drugi servis je imao realizaciju 0-8.

ATP Buenos Aires, finale:

Ferrer (1) - Wawrinka (3) 6-4, 3-6, 6-1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.