ATP Buenos Aires: Poznati polufinalisti

ATP Buenos Aires: Švicarski teniser Stanislas Wawrinka sigurnom igrom juri prema odbrani titule u glavnom gradu Argentine.


Nakon što je u osmini finala, u tri seta, pobijedio Davida Nalbandiana, s tim da u tom meču nije izgubio ni jedan gem u trećem setu, dan kasnije je jednostavno slomio otpor Talijana Fabija Fogninija kojeg je pobijedio 6-2, 6-1. Novi njegov suparnik je sunarodnjak Tommy Robredo koji je sa 6-3, 6-2 bio bolji od Nijemca Juliana Reistera.

Inače, bila je to treća vezana pobjeda za Robreda, što je posljednji put uspio napraviti u Indian Wellsu 2011. godine. U posljednje je vrijeme Robredo imao velikih problema s povredama.

U drugom polufinalu će igrati Nicolas Almagro i "uljez" među Špancima Stanislas Wawrinka. Almagro nije imao problema osim u drugom setu protiv domaćeg tenisera Delbonisa (6-1, 7-6), dok je u najvećoj četvrtfinalnoj borbi Wawrinka sa 7-6(4), 6-4 bio bolji od Alberta Ramosa, te je tako "spasio" turnir od "španskog prvenstva".

ATP Buenos Aires, četvrtfinale:

Ferrer (1) - Fognini (6) 6-2, 6-1
Robredo - Reister 6-3, 6-2
Wawrinka (3) - Ramos (8) 7-6(4), 6-4
Almagro (2) - Delbonis 6-1, 7-6(3)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.