Wimbledon: Poraz Ivana Dodiga

Wimbledon 2012:Ivan Dodig je upisao poraz već u prvom kolu Wimbledona. Bolji od Dodiga  je bio Čeh Lukaš Rosol.
Serija nekonstantnih igara Ivana Dodiga je nastavljena. Dodig je još jednom dokazao kako je sposoban odigrati odličan meč i svladati igrače iz svjetskog vrha, ali isto tako i izgubiti od protivnika koji ne bi smio predstavljati veliki problem. 78. igrač svijeta Lukaš Rosol je protiv Dodiga odigrao dobar meč i iskoristio prilike koje su mu se pružile te je na kraju prošao u drugo kolo.

Rosol je do ove sezone u Wimbledonu pokušavao do glavnog turnira doći kroz kvalifikacije, no nije imao uspjeha, ovaj put je bio u glavnom ždrijebu te odmah prošao prvo kolo.
Meč je otvoren vrlo loše od strane Dodiga koji je već u prvom gemu izgubio servis te se nije uspio vratiti u set. Priliku za povratak je imao kod 3:1 kada je imao tri break lopte, ali nijednu nije iskoristio i Rosol je uzeo prvi set sa 6:4.

Slična stvar se mogla dogoditi i u drugom setu. Na startu drugog seta Rosol je ponovno imao priliku za oduzimanje servisa, tu se Dodig uspio izvući i to ga probudilo. U nastavku seta odigrao je puno bolje, kod 3:2 je uspio oduzeti Čehu servis i činilo se kako kreće prema preokretu. Međutim sve je to bilo kratkog daha. Dobio je Dodig drugi set sa 6:3, ali tu i stao.

Na velikim mukama je bio u dobrom dijelu trećeg seta. Najkritičnije je bilo kod 5:4 za Rosola kada je Dodig servirao za ostanak u setu. Čeh je došao do 15:40 i dvije set lopte, Dodig je to uspio spasiti te odvući meč do tie-breaka. U 13. igri je uslijedio potpuni raspad. Uvjerljivih i brzih 7:0 za Rosola pokazuju u kakvom je stanju bila koncentracija Dodiga u tom trenutku. Izgubiti na travi 7:0 u 13. igri baš i nije lako, posebno ne od igrača kalibra Rosola.

Nakon takvog gubitka trećeg seta pojavila se opasnost da se Dodig brzo ne raspadne i s lakoćom izgubi i četvrti set. Srećom, preživio je te prve nalete Rosola i izdržao sve do završnice seta. Obojici je u četvrtom setu koncentracija varirala, snaga bila u padu, a prvi koji je pokleknuo bio je Dodig. Dogodilo se to u najgorem trenutku, kod 5:5 naš tenisač gubi servis i Rosol s lakoćom završava posao i prolazi u drugo kolo.
Dodigu nije pomoglo niti čak 27 as servisa, imao je 57 posto ubačaja prvog servisa, ali uz sve to i osam dvostrukih servis pogrešaka. Rosol je s druge strane ubacio 12 asova uz četiri dvostruke servis pogreške. Čeh je u svakom setu realizirao po jednu break loptu od ukupno pet dok je Dodig u drugom setu iskoristio jednu break loptu, a ukupno ih je imao šest. Tri winnera više imao je Rosol (53:50) koji je imao i šest neforsiranih pogrešaka više (27:21). Treba istaknuti i Dodigovu lošu igru na mreži gdje je bio na 50 posto realizacije izlazaka naprijed.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.