Wimbledon: Đoković bolji od Herisona

Wimbledon 2012: Najbolji igrač sveta Novak Đoković savladao je u drugom kolu londonskog gren slema Amerikanca Rajana Herisona sa 6:4, 6:4, 6:4.
U narednom kolu, srpski teniser igraće protiv boljeg iz susreta Nemca Benjamina Bekera i Radeka Štepaneka iz Češke. Taj duel je prekinut u drugom setu zbog mraka, Štepanek je dobio prvi set, a Nemac vodi sa 6:5 u drugom.

Herison je bio taj koji je bio prvi na servisu na meču i bez problema je poveo sa 1:0, da bi mu Đoković istom merom uzvratio. Usledili su gemovi u kojima su obojica bili i dalje sigurni na svojim servisima, a Herison je svojom agresivnom igrom dosta mučio srpskog tenisera. Nekoliko puta ga je terao da izađe na mrežu, a uspevalo mu je da vrati i gotovo nemoguće loptice koje mu je upućivao Đoković.

Ipak, Novak je u petom gemu vršio veliki pritisak na mladog Amerikanca i iskoristio je prvu priliku za brejk i 3:2. Prvi reket sveta odmah potom je sigurnim servisom, bez izgubljenog poena došao do prednosti od 4:2. U narednim gemovima nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je u desetom Novak došao do tri set lopte, od kojih je iskoristio već prvu, za 6:4 u prvom setu. Herison je u prvom setu, inače, imao samo tri neiznuđene greške, ali isto tako i samo tri osvojena poena na Novakovom servisu.

Na samom početku drugog seta, Đoković je vršio veliki pritisak na Herisona, pošto je poveo sa 30:0, ali je američki teniser uzvratio i osvojio taj gem. Novak je u tim trenucima igrao odlično, taman koliko treba da bi sigurno osvajao svoje servis gemove, dok je Herisona dosta mučio na njegovim servisima. Sve se, ipak, promenilo u šestom gemu kada je Amerikanac poveo sa 40:0, a iako se Đoković odbranio još nekoliko puta je uspeo da mu pripreti pre nego što se srpski teniser odbranio za 3:3.

Novak je nastavio u istom ritmu i u narednom gemu, u kojem je došao do brejka i prednosti od 4:3, a odmah potom je i povećao. Herison je u devetom gemu samo uspeo da produži set, pošto je Novak u sledećem iskoristio prvu od dve set lopte za vođstvo od 2:0.

U trećem setu se možda vodila i najneizvesnija borba, pošto se igralo gem za gem sve do devetog. Tada je Novak došao do prednosti od 40:0 i iskoristio već prvu brejk loptu za 5:4 i priliku da već u sledećem gemu servira za meč. Đoković je u tome uspeo posle malo muke, pošto je Herison uspeo da odbrani prvu meč loptu, ali drugu nije, pa je srpski teniser trijumfovao bez većih problema.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.