Wimbledon: Nadal i Tsonga u drugom kolu

Wimbledon 2012: Nakon vrlo lošeg početka meča, dvostruki pobjednik Wimbledona, Španac Rafael Nadal, pobijedio je u tri seta Brazilca Thomaza Belluccija u 1. kolu Wimbledona.
Brazilac je krenuo furiozno u meč i poveo s 4-0 u prvom setu. No, ni to mu nije bilo dovoljno za osvajanje tog seta koji je bio riješen u tie-breaku, u kojem Nadal nije ispustio niti jedan poen.

Uz 35 izravnih poena i 18 neforsiranih pogrešaka, Nadal je pobijedio 7-6(0), 6-2, 6-3. U 2. kolu očekuje ga pobjednik meča između našeg Ivana Dodiga i Čeha Lukaša Rosola.

Peti nositelj, Francuz Jo-Wilfried Tsonga, svladao je Australca Lleytona Hewitta 6-3, 6-4, 6-4. Tsonga, koji je prošle godine u četvrtfinalu okrenuo 0-2 u setovima protiv Rogera Federera, upisao je 61 direktni poen, a Hewitt samo 12. Ovo je Australcu, koji je nastupio s pozivnicom organizatora, bio 14. uzastopni nastup na Wimbledonu i prvi poraz u 1. kolu od 2003. godine, kada ga je kao branitelja naslova zaustavio Ivo Karlović.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.