Wimbledon: Murray bolji od Karlovića

Wimbledon 2012: Ivo Karlović ipak nije uspio kreirati senzaciju na Središnjem terenu. Za protivnika je imao najveću domaću nadu, Andyja Murraya, i doživio je poraz 7:5, 6:7 (5), 6:2, 7:6 (4).
Protiv jednog od ponajboljih reternera svijeta Karlović nije uspio dobiti previše jeftinih poena na svom servisu. Pogodio je 17 asova, što je za njegove standarde ipak premalo, pogotovo u meču na četiri seta, od kojih su dva odlučena u 13. igri.

Karlović je imao 61% prvog servisa, iza kojeg je osvojio vrlo dobrih 83% poena. No zato je u igri poslije drugog servisa bio znatno manje uspješan (45%) i upravo je na njemu Murray tražio i dobio većinu svojih prilika za break, pogotovo svojim niskim reternima koji su išli Karloviću pod noge.
Murray je odličan i kada ima "metu" za passing pa je tako "Div sa Šalate" osvojio nedovoljno visokih 56% poena na mreži (53/94). Imao je Zagrepčanin više izravnih poena (58-43), ali i puno više neprisiljenih pogrešaka (42-8).
Meč je počeo na pomalo neobičan način. U prvom gemu Murray je na svom servisu prokockao 40-0, ali je odmah nadoknadio break zaostatka i vratio stvari na početak. Do završnice prvog seta nije bilo problema za igrače na servisu, a onda je Murray napravio novi break za 7:5. Na set lopti Karlović je odservirao dvostruku pogrešku.
U drugom setu nije bilo break lopti, a Karlović je izjednačio meč osvojivši 13. igru rezultatom 7-5.
Treći set bio je jednosmjerna ulica. Murray je realizirao svoje obje break lopte i s lakoćom poveo 2-1 u setovima.

U četvrtom setu također nije bilo oduzetih servisa, a ključnim trenutkom pokazala se dvostruka pogreška Karlovića pri rezultatu 4-4 u tie breaku.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.