Wimbledon: Federer rutinski do trećeg kola

Wimbledon 2012: Roger Federer još je jednom pokazao da je glavni favorit na ovom turniru.

Nakon što je u 1. kolu sa tri puta po 6-1 izbacio Španca Alberta Ramosa, šesterostruki pobjednik londonskog turnira jednakom je lakoćom slavio i protiv Talijana Fabija Fogninija. Za svega 74 minute igre Švicarac je pobijedio 6-1, 6-3, 6-2, te nastavio svoj pohod na vraćanje svjetskog broja 1.

Podsjetimo, Federer bi osvajanjem Wimbledona vratio "jedinicu" za kojom toliko žudi, a istovremeno bi izjednačio još dva rekorda svog idola iz mladosti Petea Samprasa. Poravnao bi se po broju osvojenih Wimbledona u novoj eri (7), te bi izjednačio broj sedmica provedenih na broju jedan (286).

Federera, trećeg nositelja Wimbledona, očekuje dvoboj s boljim iz susreta između Francuza Juliena Benneteaua i Amerikanca Michaela Russella.

Kod muškaraca je 3. kolo izborio i Nijemac Florian Mayer, koji se morao vratiti iz zaostatka od 2-0 u setovima protiv sunarodnjaka Philippa Petzschnera. Slavio je u konačnici Mayer sa 3-6, 3-6, 6-4, 6-2, 6-4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.