Wimbledon 2012: Teška pobjeda Serene Williams

Wimbledon 2012: Šesta teniserka svijeta i četverostruka pobjednica Wimbledona, Amerikanka Serena Williams, jako se mučila protiv Kineskinje Jie Zheng, 27. igračice na rang-listi, ali je ipak pobijedila 6-7(5), 6-2, 9-7. Ni u šestom pokušaju Zheng nije pobijedila Serenu, ali nikada nije bila ovako blizu. No, nije uspjela iskoristiti niti jednu od šest break-lopti, dok je Williams iskoristila tri od pet takvih šansi.

Williams je tri puta servirala za ostanak u meču. Svaki puta je osvojila gem bez izgubljenog poena. Zabila je 23 asa u meču, a Kineskinja samo jedan.

Zanimljivo da je ovo bio već treći meč koji su ove dvije teniserke odigrale u Wimbledonu, od ukupno šest. Zheng je prije četiri godine igrača u polufinalu najprestižnijeg svjetskog turnira.

Serena Williams će u osmini finala igrati protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, koja je sa 6-0, 6-4 pobijedila desetu nositeljicu, Talijanku Saru Errani

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.