U Parizu porodice Nadal i Đoković vode medijski rat

Roland Garros 2012: Zakuvala se atmosfera posle prekinutog finala Rolan Garosa, u kom je Rafael Nadal vodio protiv Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3, 2:6, 1:2. Prvi reket sveta je bio u velikom naletu kada je borba za trofej prekinuta zbog kiše, a njegov otac Srđan je optužio Rafu da dobija pomoć iz svog boksa, što nije fer.
Akteri nove epske borbe nisu se oglašavali posle meča, ali zato jesu članovi njihovih porodica i tako zakuvali atmosferu. Rafa je bio vidno nervozan, jer je smatrao da je meč trebalo da bude prekinut sat vremena pre nego što jeste.

Njegov stric Toni je rekao kako su se teniseri rano vratili na teren posle prvog prekida, dok je njegova majka Ana Marija Perera istakla da su problemi počeli na početku trećeg seta, jer su loptice bili isuviše natopljene vodom zbog konstantne kiše.

Sa druge strane, dužan im nije ostao Đokovićev otac Srđan, koji je optužio Španca da je stalno tražio pomoć iz svog boksa.

"Problem je što je Nadal konstantno okretao ka saradnicima i tražio savete od trenera. Ali i pored toga Novak ima dobre šanse da pobedi u finalu", poručio je Srđan Đoković.

Sudija u finalu na Otvorenom prvenstvu Francuske Stefan Fransen rekao je da je morao da prekine duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala pošto su obojica smatrali da uslovi za igru nisu bili dobri.

"Obojica su se žalili na podlogu. Novak je rekao da je teren postao klizav, a Rafa da su loptice natopljene. Morao sam da donesem odluku da li može da se igra na takvom terenu i to je ono što se desilo", izjavio je Fransen.

Ovo je prvi put od 1973. godine da finale muškog singla na Rolan Garosu nije završeno kako je predviđeno, u nedelju. Tada je zbog vremenskih neprilika meč za trofej prolongiran do utorka, a Ilie Nastase pobedio je Nikolu Pilića.

Ovo finale je četvrto uzastopno između Novaka i Nadala na Grend slem turnirima, što je prvi put u istoriji da se sastanu isti teniseri. Srbin juri četvrtu titulu zaredom na najvećim turnirima, dok je Španac u prilici da osvoji rekordni sedmi trofej u Parizu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.