Pogledajte kako se i na najvećim turnirima mogu dogoditi banalne pogreške

Roland Garros 2012: Nakon naslovima iz Wimbledona 2004. godine, s US Opena 2006. i Australian Opena 2008. godine, Marija Šarapova je u subotu, savladavši u finalu Roland Garrosa Talijanku Saru Errani 6-3, 6-2, dodala i titulu na French Openu, te je postala tek deseta tenisačica u povijesti sa sva četiri osvojena Grand Slam turnira.

Iako je od prvijenca u Wimbledonu prošlo osam godina, najpopularnija svjetska sportašica ništa nije promijenila u načinu na koji slavi svoje najveće titule. I u Parizu je, kao i u prethodna tri navrata, kleknula na podlogu, odbacila reket i rukama prekrila lice.

Uoči proglašenja pobjednice, Šarapova je kopala po torbi i tražila nešto. Izvukla je papirić, pa su krenula nagađanja što je na njemu pisalo. Ruska tenisačica je kasnije sama otkrila da je napisala nekoliko riječi na francuskom jeziku za ceremoniju proglašenja.

Na istoj se pokazalo da se i na najvećim turnirima mogu dogoditi banalne pogreške. Službena spikerica izgovorila je:

''Tenisačica poražena u finalu Roland Garrosa 2012 godine je...Marija Šarapova''.

Svi su reagirali zbunjeno, Šarapova je slegnula ramenima, a daleko najbolje se snašla Sara Errani. Podignula je ruke u zrak i počela slaviti svoj ''naslov pobjednice''. Njezina reakcija oduševila je Šarapovu, koja joj je zapljeskala i spontano se nasmijala. Kasnije je rekla:

''Bilo je smiješno. Baš je lijepo vidjeti da je igračica koja je izgubila finale takvog duha. I njezin govor na ceremoniji je bio baš lijep.''


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.