Murray: " Mogu da osvojim Wimbledon"

Wimbledon 2012: Andy Murray eliminisan je u drugom kolu turnira u Queensa od 65. tenisera sveta Nicolasa Mahuta, ali ističe da to neće uticati na njegove šanse da osvoji Wimbledonu.

„Nema potrebe da paničim. Treba mi par dana da se priviknem na travnatu podlogu da prilagodim kretanje i onda ću igrati bolje“, smatra Škot.

Murray koji je u Queens branio titulu kaže da neću učestvovati na drugim turnirima pre trećeg Gren slema sezone, koji počinje 25. juna.

„Ne verujem da ću odigrati još neki turnir pre Wimbledona, ali ću svakako imati par egzibicionih mečeva. Moram da provedem više vremena na travi“, kaže Murray.

Škotski teniser samo je jednom do sada ispao drugom kolu Queensa i to 2006. godine, kada je od njega bolji bio Janko Tipsarević. Međutim, da neće biti lak protivnik Mahuta je dokazao i tako što je u prvom kolu eliminisao Giljerma Garsiju-Lopesa.

“Nikad ranije nisam imao problema sa menjanjem podloge, međutim, ovo je bio jedan od najtežih prvih mečeva koje sam odigrao ovde. Nikolas je jedan od najboljih igrača na travi, odlično je odigrao. Dok sam se ja mučio sa kretanjem po terenu, posebno na početku meča. I to ću morati da popravim što pre”, zaključio je Murrry.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.