Mekinro: "Četiri u nizu je neverovatno dostignuće"

Roland Garros 2012: Džon Mekinro kaže da bi Đokovićeva pobeda na Rolan Garosu predstavljala neverovatno dostignuće.

To bi Đokoviću bio četvrti gren slem turnir u nizu, što nije uspelo nikome još od Roda Lejvera 1969.

Lejver je te godine osvojio Gren slem sa sva četiri turnira u istoj kalendarskoj godini (učinio je to i 1963). Tehnički Novak u Parizu ne može do Gren slema, ali Mekinro kaže da su četiri pobede u nizu čudesan uspeh.

“Očigledno je da bi se to moglo smatrati neverovatnim dostignućem. Niko to nije učinio u prethodne 43 godine, jasno vam je koliko je teško i čini se da je sve teže.

Mislim da su način ishrane i treninga uticali na to da, iako su igrači uopšteno kvalitetniji, četiri ili pet najboljih toliko iznad, da ih je gotovo nemoguće pobediti.

Zato ne možemo pričati o velikom broju kvalitetnih igrača, jer ih ovi non-stop pobeđuju. Jednostavno su bolji. Realno nikad nije bilo drugačije. Nisam mnogo gledao Roja Emersona, ali znam da je bio neverovatno fizički spreman. Jasno, isto se odnosi na Lejvera.

Ali, da budem sasvim jasan, ako Novak uspe da dobije i četvrti gren slem u nizu… Čoveče… San svih nas je da to ostvarimo. Tehnički to nije Gren slem, ali da mene pitate, napravio bih nekakav trofej, na kojem bi pisalo da sam uzeo četiri u nizu i svuda bih se hvalio time dok sam živ”, nasmejao se Mekinro.

“A onda bih se spremio i pokušao da osvojim Vimbldon i US Open, i da završim tu priču zauvek. Međutim, četiri u nizu je neverovatno dostignuće”.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.