Henman: " Đoković je favorit na Wimbledonu

Wimbledon 2012: Treći Gren slem sezone Vimbldon počinje za deset dana, a na njemu Novak Đoković brani titulu i baš njemu Tim Henman daje veće šanse, nego Rafaelu Nadalu, koji je u ponedeljak osvojio Rolan Garos.

„Rekao bih da je Đoković moj favorit. Od četiri poslednja Gren slema osvojio je tri“, rekao je Henman.

Henman je istakao da, pored Đokovića, odlične šanse u Londonu imaju i Nadal i Federer.

„Očigledno je da su Đoković, Nadal i Federer, veoma dominantni poslednjih godina, ali će biti zanimljivo videti da li Endi Mari može da se umeša. Jeste da se u poslednje vreme najviše gleda borba Đokovića i Nadala, ali, uprkos tome što nekoliko godina nije osvojio Gren slem titulu, ne bi trebalo ignorisati ni Federera. Mislim da ima veliku želju, ima odličan skor na travi, bio je uspešan na Vimbldonu, i ima svoje šanse“, naglasio je Henman.

Henman se posebno osvrnuo na Endija Marija, koji je poražen već na startu turnira u Kvinsu, a ima i probleme sa povredom.

„Pročitao sam da je rekao da želi da ostavi te probleme iza sebe i da oseća da je bolje i da će na travi biti bolji. Podloga je mekša, pa loptica ne odskače toliko visoko, a poeni nisu toliko dugi, tako da će mu to pomoći. U realnosti, teško je igrati protiv Đokovića, Federera i Nadala, kada ste 100 odsto spremni, a kada niste, jednostavno je nemoguće suprotstaviti im se“, rekao je bivši britanski teniser.

Vimbldon startuje 24. juna i traje do 8. jula

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.