G. Simon: "Žene ne zaslužuju biti jednako plaćene kao mi"

Francuski teniser Gilles Simon šokirao je sve kada je za britanske medije izjavio da teniserke ne zaslužuju jednaku podjelu novca s muškarcima.

Nagradni fond za teniserke i tenisere na Wimbledonu je isti još od 2007. godine. Međutim, 13. nositelj trećeg Grand Slam turnira sezone, koji se ove i naredne sedmice igra u Londonu, smatra da to nije pošteno.

Francuz je prije svega nekoliko dana izabran u vijeće Profesionalne teniske organizacije (ATP), a u srijedu će na terenu broj 1 igrati meč 2. kolo protiv Belgijanca Xaviera Malissea.

"Jednako plaćanje ne funkcionira u sportu. Razgovaramo mnogo o tome, ali to jednostavno ne funkcionira. Smatram da je muški tenis trenutno bolji od ženskog. Na Grand Slam turnirima muškarci provedu dvostruko više vremena na terenu od žena! Uostalom, kada je Rim postao turnir na kojem istovremeno igraju teniseri i teniserke razlog je bio spašavanje ženskog turnira, jer su finala bila posjećena s otprilike 20 gledatelja", rekao je Simon.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.