Federer: "Nadal je veliki favorit"

Roland Garros 2012: "Naletio sam na suparnika koji je bio bolji od mene. Svejedno, odigrao sam kako sam želio igrati ovaj polufinale", izjavio je nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Roland Garrosa Švicarac Roger Federer.

U prvom setu je imao break prednosti, u drugom je krenuo s duplim breakom, 3-0, pa se Đoković vratio na 4-4. Federer je ipak izborio servis za drugi set, ali nije stigao niti do tie-breaka.

Iako je napravio 46 neforsiranih pogrešaka, a Đoković samo 17, Švicarac nije bio nezadovoljan svojom igrom.

"Naročito dobro sam se osjećao u drugom setu. To je ono što me najviše boli, kako sam izgubio drugi set. Prvi također. U trećem više nisam bio u stanju igrati dobro, pogotovo na reternu. Kada zaostajete dva seta protiv Novaka, jasno da je to neka druga utakmica", izjavio je Federer.

Osvrnuo se i na vjetrovite uvjete tokom meča.

"Bilo je teško napadati u takvim uvjetima. A biti defenzivan, možda sam mogao igrati malo strpljivije. Ali, to bi bila voda na njegov mlin. Nisam ja došao na teren odigrati dobar meč, nego pobijediti. Zbog toga sam morao napadati. Ko je favorit u finalu, Rafael Nadal ili Novak Đoković? Za mene je Nadal veliki favorit", rekao je Švicarac.

Đoković je također komentirao igru u drugom setu.

"Dobio sam taj set iako sam zaostajao za dva breaka. To je veliko ostvarenje. No, ne smijem si dopuštati takve uspone i padove, pogotovo ne u sljedećem meču. Finale? Znam kako trebam igrati i vjerujem da mogu pobijediti", rekao je Đoković.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.