Federer: "Bilo je brutalno"

Nakon što se protiv Juliena Benneteaua vratio iz minusa od 2-0 u setovima, te na kraju slavio u pet, švicarski teniser Roger Federer bio je prezadovoljan načinom na koji je okrenuo rezultat. Izbjegavši svoj najraniji izlazak s jednog Grand Slama još od 2004. godine, šestorustruki vimbldonski pobjednik ostaje u lovu na rekordnih 7 naslova koje u All England Clubu ima Pete Sampras.

"Jako težak meč. O moj Bože, bilo je brutalno. Očito, bilo je potrebno i malo sreće koja je bila na mojoj strani. Ko zna? Trudio sam se i borio svim silama do samog kraja. On je (Benneteau op.a.) igrao vrhunski. Dovodio me u nedoumice većinu meča. Nisam znao što odigrati. To mu je veliko priznanje od mene jer je bio sjajan", izjavio je nakon susreta Federer.

"Glavno je kada gubite 2-0 u setovima da ostanete hladni i smireni koliko je god to teško. Normalno je da vas rezultat opterećuje jer više nemate puno prilika za povratak", dodao je Švicarac, dok je Benneteau također pohvalio svoga rivala.

"Opet je pokazao koliko je velik, najveći! Mentalno je kao stijena. Gubi dva seta, a ništa ne pokazuje", prokomentirao je francuski teniser.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.