Ana Ivanović u osmini finala

Wimbledon 2012: Ana Ivanović se plasirala u osminu finala na gradnslamu u Wimbledonu nakon pobjede nad njemačkom teniserkom Juliom Goerges sa 3-6, 6-3 i 6-4.

Iako je napravila brejk već u prvom gemu, Ivanovićeva je izgubila prvi set sa 6:3, dok je u drugom dominirala i iz petog pokušaja napravila brejk za 6:3 i izjednačenje.

I u trećem setu Ana je odlično igrala na servis rivalke, ali ponovo mučila da iskoristi brejk šansu. Ipak, uspjela je da učini to jednom iz pet pokušaja, povede 4:2, a onda sjajnim servisom dobije meč.

Ana je imala dobar prvi (68%), ali slab drugi servis (54%), dok je imala manje vinera od Njemice (26-33). Ipak, manje je i griješila (14-23), napravila je 12 brejk šansi od kojih je iskoristila tek tri, ali je još lošija bila Goerges koja je stigal do tek dva brejka posle devet prilika.

U osmini finala Ivanović će igrati protiv bjeloruske teniserke Viktorije Azarenke, s kojom je do sada igrača četiri puta, a obje su ostvarile po dvije pobjede. Posljednji meč odigrale su ove godine u Madridu gde je Beloruskinja slavila sa 6:4, 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.