Svjetski Kup: Srbija bolja od Hrvatske, Njemačka od Rusije

Svjetski  Kup Duseldorfu: U drugom kolu plave grupe Srbija igra protiv Rusije, koja je na startu poražena od Njemačke rezultatom 3:0.

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić izgubili su u nadmetanju dublova od Ivana Dodiga i Lovre Zovke sa 7:6(5), 7:6(4), čime je teniska reprezentacija Srbije savladala selekciju Hrvatske konačnim rezultatom 2:1 u prvom kolu plave grupe Svjetskog kupa u Duseldorfu.

Vodeći poen Srbiji donio je u nedelju Troicki pobjedom protiv Dodiga (6:3, 7:6), da bi u ponedjeljak konačan uspjeh obezbjedio Janko Tipsarević ubjedljivo savladavši Zovku (6:0, 6:0).

Premda je pobjednik odlučen prije meča dublova, poraz Troickog i Zimonjića mogao bi odnemognuti srpskom timu u slučaju da finalistu Svjetskog kupa eventualno određuje set količnik.

U drugom kolu plave grupe Srbija igra protiv Rusije, koja je na startu poražena od Njemačke rezultatom 3:0.

Poznati su i parovi susreta između Srbije i Rusije. U utorak od 13 sati sastaju se Troicki i Dmitrij Tursonov, a nakon 16 sati igraju Tipsarević i Bogomolov. Meč dublova na programu je u srijedu. U drugom meču drugog kola plave grupe igraju Njemačka i Hrvatska. Učesnici crvene grupe su reprezentacije SAD, Japana, Češke i Argentine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.