Roland Garros: Poraz Karlovića

Roland Garros 2012: Šesti put u karijeri i drugi uzastopce Ivo Karlović svoj nastup na drugom Grand Slamu sezone završava u prvom kolu. Nakon Karola Kučere 2003., Nicolasa Kiefera 2004., Alejandra Falle 2008., Lleytona Hewitta 2009. i Juan Martina Del Potra prošle godine danas je u prvom kolu Roland Garrosa izgubio od kvalifikanta Eduarda Schwanka.

Možda bi se susret protiv na 192. mjestu ATP rang-liste 133 pozicije slabije rangiranog prošlogodišnjeg finalista turnira parova odvijao i drugačije da je Karlović u sedmom gemu prvog seta iskoristio dvije break-lopte na 15:40, ali nije i Argentinac je na koncu pobijedio u lagana tri seta. Karlović je jednu break-loptu spasio već u četvrtom gemu, ali u 10. gemu spopala ga je žuta minuta. Na drugom deuceu u gemu u kojem je servirao za ostanak u setu napravio je dvostruku pogrešku, Schwanku se poklon svidio i na set-lopti je smireno probio Karlovića na mreži i s forhend paralalelom očistio crtu i osigurao 1:0 u setovima (6:4).

Drugi set bio je za brz zaborav. Schwank je do breaka stigao odmah u drugom gemu, bez izgubljenog poena na svom servisu odlijepio se na 3:0, ali ubrzo je bilo još i gore. Karlović poen nije osvojio ni na svom početnom udarcu, a kod 0:5 servis je izgubio i treći put u setu i četvrti ukupno u meču (0:6). Ni u trećem setu 33-godišnjak zbog stanja u kakvom mu je rame nije mogao puno bolje. Izgubio je servis u drugom gemu, ali smanjio je na 1:3 i servis zadržao još dva puta (2:4, 3:5). Ni u jednom trenutku, međutim, nije bio ni blizu na Schwankovom i na koncu je izgubio 3:6. Karlovićev prvi servis bio je na 52 %, s 37 napravio čak 32 neprisiljene pogreške više nego Schwank, osvojio je samo 37 % poena nakon drugog servisa i ukupno 36 poena manje.

Nastavak je ovo loših rezultata Karlovića ove sezone na zemlji. Počelo je s porazom od Del Potra u Davis Cupu na gostovanju u Argentini, u Houstonu (Reynolds) i Madridu (Davidenko) ispao je u prvom kolu, a u Rimu (Garcia-Lopez) u kvalifikacijama

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.