Roland Garros 2012: Žrijeb

Roland Garros 2012 izvučeni parovi: Danas su izvučeni parovi za drugi Grand slam sezone, jedini na zemljanim terenima, Roland Garros. Biće to 111. po redu Roland Garros, po mnogima i najteži Grand slam. Ovja turnir na igra se od 22. maja pa do 10. juna 2012. godine. Sve mečeve s ovog turnira u direktnom prenosu možete pogledati ovdje.

Žrijeb Roland Garrosa za 2012. godinu pogledajte ovdje.

Glavni favoriti na ovogodišnjem Roland Garrosu pored Rafael Nadala su Novak Đoković, Roger Federer i David Ferer. Andy Murray nije među favoritima ali od njega uvjek treba očekivati dobar tenis. Imao je veoma lošu sezonu na šljaci takođe ima problema sa leđima i nije fizički 100% spreman.
Prvi nosilac na turniru je Novak Đoković u njgovom djelu žrijeba nalazi se Roger Federer,kao potencijalni protivni u polufinalu. 

Rafela Nadal  je drugi nosilac na trurniru, što zanaći da se sa Đokoviće može sastati tek u finalu. U Nadalovoj grani žrijeba nalazi se Andy Murray kao potencijalni protivnik u polufinalu. 


1 komentar:

  1. prelagan zrijeb za Djokovica, do Rogera koji ca ga opet unistiti...

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.