Kim Clijsters povlači se iz tenisa

Kim Clijsters, bivša prva teniserka svijeta, objavila je da će ovogodišnji US Open biti njezin posljednji turnir u karijeri.

Clijsters se prvi puta iz tenisa povukla u maju 2007. godine. U ljeto te godine udala se za američkog košarkaša Bryana Lincha, a u februaru 2008. godine rodila je kćerku Jadu.

Tenisu se vratila 2009. godine, te je vrlo brzo nakon povratka s pozivnicom osvojila US Open. Dogodine je obranila naslov u New Yorku.

Na US Openu je Clijsters osvojila tri Grand Slam naslova, 2005., 2009. i 2010. godine. U riznici trofeja ima i titulu s Australian Opena.

"Završit ću karijeru na US Openu. To je turnir najvećih uspjeha u mojoj karijeri, vrlo poseban za mene. Teniski centar u New Yorku je na tek 45 minuta od našeg porodičnog doma u SAD-u", objasnila je Clijsters.

Ove sezone je zbog ozljede kuka morala preskočiti sezonu na zemljanoj podlozi, a nedavno je potvrdila putem svog Twitter-profila da se vraća na Tour u Hertogenboschu, od 17. do 23. lipnja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.